MINDFULNESS TRAINING

MBSR (mindfulness based stress release)

In deze mindfulness training leer je om bewust te worden van je gedragspatronen en over de bewuste keuze van het reageren daarop. Je leert om in het hier-en-nu te leven. Reden voor aanmelding is voor ieder individu verschillend: het kan o.a. gaan over stress op je werk, herstel na een burn-out, moeite met grote veranderingen in je leven, omgaan met fysieke klachten, last van piekeren of bijvoorbeeld vanuit een zoektocht naar meer verbinding met jezelf. 
Na aanmelding vindt eerst een intakegesprek plaats om te beoordelen of deze training passend voor je is of (nog) niet. Bijvoorbeeld bij ernstige mentale klachten is het aanbevolen om eerst therapie te volgen. 

De training bestaat uit 8 lessen van anderhalf uur. Tussendoor oefen je zelf dagelijks met huiswerkopdrachten en aan de hand van een werkboek. 

Je kunt je aanmelden voor de groepstraining of een individueel traject. De groepstraining vindt buiten plaats, ook bij regenachtig of koud weer. De individuele training kan zowel binnen als buiten uitgevoerd worden. 

De natuur wordt actief betrokken bij de outdoor training.  De gezondheidseffecten van de natuur zijn bewezen op zowel het mentale als het fysieke gebied. Het vermindert stress, zorgt voor de opname van meer zuurstof en bovendien geeft beweging een betere conditie en een betere weerstand tegen ziekten (om maar een paar voordelen te noemen). De oefeningen in de natuur zijn afwisselend en vinden wandelend, staand, zittend of (soms) liggend plaats.

Voor deze Mindfulness training (mbsr) ben ik in 2022 geschoold en gecertificeerd. 

Praktische informatie

Kosten:
Groepstraining:          495 euro voor 8 lessen
(inclusief intake, werkboek en telefonische follow up)
Individuele training: offerte op maat

De groepstraining
gaat door met minimaal 3 deelnemers.
Er is een max van 6 deelnemers per groep.

Geplande data 2024:
21, 28 sept, 5, 12, 19 okt, 2, 9, 16 nov
zaterdag van 9.30 uur tot 11.00 uur
Locatie: wantijpark Dordrecht

Programma
- De automatische piloot
- Omgaan met obstakels
- Grenzen leren kennen
- Stress
- Uitdagingen
- Gedachten
- Voor jezelf zorgen
- Gebruik maken van wat je hebt geleerd