Natuurcoaching en wandeltherapie

Natuurcoaching of wandeltherapie is een krachtige persoonlijke begeleidingsvorm met de natuur als inspiratiebron. De natuur wordt actief ingezet tijdens de wandelsessie: we gebruiken dat wat de natuur te bieden heeft. Dit kan letterlijk datgene zijn wat op ons pad komt zoals planten, dieren, het landschap, het weer en obstakels. Door middel van inspirerende werkvormen kunnen deelnemers komen tot diepere inzichten en gevoelsbelevingen.
De termen natuurcoaching of wandeltherapie dekken niet geheel de lading. In principe is het hypnotherapie of integratieve psychotherapie die buiten plaats vindt. U kunt uiteraard ook met een coachingsvraag terecht voor een coachingstraject op maat.
De sessies vinden meestal plaats in het Wantijpark van Dordrecht. Voor sessies die buiten Dordrecht plaatsvinden wordt een extra bedrag in rekening gebracht.

Een wandelsessie is ook mogelijk ter afwisseling van de sessies in mijn praktijk. 

Wanneer u laagdrempelig kennis wil maken met de therapie buiten is het mogelijk om u eens in te schrijven voor een mindful wandeling. Dit is een groepswandeling waarbij we mindful oefeningen doen die ook met regelmaat terugkomen in de individuele therapie of coaching. (zie agenda). Maar bij een kennismakingsgesprek kan ik u ook alles vertellen over mijn werkwijze buiten.

Groepswandeling met open inschrijving: Mindful in de natuur!
Wandelen is sowieso goed om te ontspannen en voor je mentale welzijn. Tijdens het mindful wandelen richten we onze aandacht op het bewust zijn in het hier-en-nu door specifieke oefeningen en doorgaans ook een stukje stiltewandeling. Deze manier van wandelen helpt je tegen het vast zitten in je gedachten, 'in je hoofd leven' en heeft zelfs een positief effect op lichamelijke klachten. 

WorkshopDe wensboom
De wensboom komt in diverse culturen voor. Deze workshop helpt je te ontdekken wat je diepste verlangens zijn of geven een aanzet om ze te verwezenlijken. Dit doen we in groepsverband in het park aan de hand van de bomen die je daar kunt vinden. 

Natuurbeleving staat voorop in de wandelingen en workshops van Emovere. Het looptempo ligt daarom lager dan bij een wandelclub. Het gaat niet om het maken van kilometers. 

De wandelingen en workshops gaan door bij minimaal 3 deelnemers (en ook wanneer het regent). Alleen bij weersomstandigheden die gevaar opleveren of die de communicatie onmogelijk maakt wordt de wandeling afgelast. Wanneer u annuleert binnen 24 uur voor aanvang, worden de kosten in rekening gebracht. (Zie hiervoor ook de algemene voorwaarden van Emovere). 

Inschrijvingen via het contactformulier of de mail!

 

Agenda

Mindful wandelen
Even helemaal ontspannen in het Wantijpark
Eén keer per maand op zaterdagochtend om 9.30 uur:

Op dit moment zijn er nog geen groepswandelingen gepland

Kosten: €10,00
Aanmelden via het contactformulier, de mail of telefoon
Voor elke activiteit geldt een minimum aantal deelnemers