Over Martine Huisman

Opleiding en werk

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het gedrag van mensen. Mijn opleiding en werk hebben daar altijd een link mee gehad. Sinds 1999 heb ik ervaring als coach vanuit mijn werk als praktijkopleider in de kinderopvang en later als docent pedagogisch werk bij twee ROC’s. In die functies  richtte het coachen zich vooral op het leren en motivatie van de student en op het coachen van diens begeleider. Doordat het hebben van wel of geen succes in het leren direct verbonden is met het welbevinden van mensen, raakte ik met regelmaat in gesprek over de persoonlijke belemmeringen van studenten of begeleiders. Vanuit mijn interesse naar de oorzaak van diverse psychosociale problemen, en omdat ik zelf aardig vast liep in mijn werk, ben ik gestart met de studie voor integratieve psychotherapie. Voor mij een logische keuze en iets waar ik helemaal van opbloeide.
Naast mijn interesse voor het individu werk ik ook graag met groepen. Als docent hield ik mij vooral bezig met het trainen van sociale vaardigheden en lessen in communicatie. Verder heb ik in het volwassen onderwijs drama les gegeven. Al deze ervaring neem ik mee in mijn huidige werk. 

Therapie

Sinds juli 2018 ben ik in het bezit van het diploma integratieve psychotherapie behaald bij BGL in Hoofddorp. 'Integratief' wil zeggen dat je het beste gebruikt uit diverse stromingen in de psychotherapie. Een rode draad in deze opleiding vormde het werken met trance en hypnotherapie waardoor ik mijzelf ook hypnotherapeut mag noemen. In 2015 volgde ik een training tot wandelcoach bij het ATMA-instituut. Deze training is gebaseerd op dezelfde methodiek als uit mijn opleiding. Daardoor is de therapie buiten vergelijkbaar met de therapie die ik binnen aanbied. De praktijkruimte buiten (de natuur in Dordrecht en omgeving) is prachtig en elk seizoen heeft zijn charmes. Niet iedereen wil naar buiten en sommige problematiek heeft de veiligheid van vier muren nodig. Daarom kunt u ook terecht in mijn praktijkruimte aan de rand van de binnenstad van Dordrecht. De één kiest voor therapie binnen, de ander buiten en sommigen een afwisseling daarvan. De keuze laat ik aan u. 
Met regelmaat volg ik bij- en nascholing zodat ik in mijn werk gebruik kan maken van de nieuwste inzichten. In 2019 was dit de verdiepende opleiding voor inner child therapie, een methodiek die goed is in te zetten bij hechtingsproblematiek, verlatings- en bindingsangst en co-dependentie. Vanaf 2020 ben ik IEMT practioner en sinds 2022 advanced IEMT practioner. Op de pagina over IEMT kunt u meer lezen over deze bijzondere vorm van therapie. 

Aanbod kinderopvang

De kennis en ervaring uit de kinderopvang wil ik niet zomaar opzij zetten.  Zodoende is er ook een gevarieerd aanbod voor de kinderopvang ontstaan. Vers uit het werkveld weet ik wat er in de kinderopvang speelt. Deze kennis en ervaring pas ik toe in de trainingen, workshops en in de individuele begeleiding. Lees meer